ademcoaching

Wat is ademcoaching?

Je komt bij “nu-ademcoaching” voor een ademsessie die je in contact met jezelf en met je lichaam brengt. Zie het als “een reis naar binnen”, via de adem.

In de loop van het leven, door omstandigheden en ervaringen, verandert de manier van ademen. Het kan zijn dat er verkramping optreedt, of dat de adem geblokkeerd raakt. Dit kan zowel lichamelijke als emotionele oorzaken hebben, vaak een combinatie van beide. Zeker is dat de wijze waarop je ademt invloed heeft op je gezondheid en hoe je je voelt.

Dat betekent dat de adem dus ook een ingang is naar verandering. Via ademsessies wordt de adem weer vrij en open. In een ademsessie mag je ‘doorademen’ wat jou op dit moment nog belemmert om je werkelijk vrij en goed te voelen.

Voor wie werkt een ademsessie?

Enkele voorbeelden wanneer een ademsessie behulpzaam kan zijn:

  • oppervlakkige of hoge adem
  • weinig of geen contact met je lichaam voelen, ‘in je hoofd zitten’
  • stressklachten of burn-out
  • depressie
  • onzekerheid, gevoelens van onveiligheid
  • angststoornissen of paniekaanvallen
  • slaapproblemen

Hoe verloopt het consult?

In een intake maak je samen met de coach je vraagstelling duidelijk en formuleer je het doel voor je sessie. Daarna lig je op een comfortabele mat en begeleidt de coach je naar een diepe, intense manier van ademen.
Dit is afgestemd op je behoefte en doelstelling. Het kan bijvoorbeeld gaan om het reguleren en verdiepen van de adem via ademoefeningen. Maar ook kan de adem heel bewust worden ingezet om dieper zelfonderzoek te doen rond een thema of probleem dat speelt in je leven.

De ademcoach begeleidt en ondersteunt met stimulatie van drukpunten, positieve affirmaties, aanmoediging en zonodig geruststelling.

De gehele afspraak, inclusief voorgesprek, duurt ca. 90 minuten